HTML

Mantra

Mantra, azaz rövid de annál energikusabb szólam, hangsor, mondat. A mantrát ismételgetve a hang, rezgés és tartalom létrehozza benned, bennünk azt a pozitív változást, amit vágyunk.

Friss topikok

Mantra mint rádióadó

2008.08.28. 09:52 EzerArcú

Minden mantra arra való, hogy meghívjunk vele egy élethelyzetet, egy energiát. A nevünk minket fémjelez, ha kimondja valaki, minket hív vele. Ez a mantra pedig a Jogi Bajan alapította kundalini jógát fémjelzi. Mintegy meghívhatjuk vele azokat az energiákat, azt az élethelyzetet, amiben a jóga gyakorlása a lehető legjobb hatással van ránk.

Persze, szerintem ez kölcsönös dolog. Minél többen hangolnak egy rádióadóra, annál jobb az adónak is. Tudja, mérik, érzik, kölcsönhatás van az adó és a vevő között.

A rádiónál még némi reklámozás is bejátszik...

Ettől függetlenül, ha én egy bizonyos zenét szeretek, arra az adóra hangolok. Ő pedig tudja, hogy kik kapcsolnak rájuk.

Természetesen lehet máshogy, más dallamot, más mantrát is használni. Minden népnek van himnusza, és minden társaság, még a párkapcsolatok is választanak maguknak mottót, zenét, vagy titkos összekacsintós történetet.

Ez adja meg az egymásra hangolást.

A ONG NA MO GURU DEV NA MO

vagyis az a mantra, amit az előző írásban mutattam be, kijelöli időben a kundalini jóga óra elejét, és ráhangol arra a "rádióra", ahol a legjobb értéket adják hozzá a mi saját jógánkhoz.

Más óráknak más a "hangolása".


 

Szólj hozzá!

Címkék: rádió mantra jóga

A bejegyzés trackback címe:

https://mantra.blog.hu/api/trackback/id/tr8636314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása