HTML

Mantra

Mantra, azaz rövid de annál energikusabb szólam, hangsor, mondat. A mantrát ismételgetve a hang, rezgés és tartalom létrehozza benned, bennünk azt a pozitív változást, amit vágyunk.

Friss topikok

Mantra neked

2008.08.29. 06:24 EzerArcú

himnusz, szó, dallam, meditációt előidéző hangsor.

Lehet egyetlen hang, egy szó, egy hangsor, egy mondat, de persze lehet hosszabb dal is, aminek értelmét ismerjük, látjuk, érezzük.

A mantra és a mondanivalója párban jár.

Bár keleten úgy tartják, hogy a mantrát beavatás során mestertől kell kapni, én nem értek ezzel egyet. Biztos, hogy a hatásos mantráknak a hatásában benne van az átvétel, vagyis az egyén és mantrájának kezdeti találkozása, de ez nem szükséges (szerintem) hogy konkrét mester adja át. Mivel számunkra mester a net, a véletlen, a természet, a könyvek, ezért bárhol lehet mantrát kapni - viszont az első találkozás bizonyosan meghatározó.

A mantra, vagy mantrának alkalmas hangsor hatással van rád. Ha a gyomrodban érzed, ha a hátgerinced mentén szinte borsódzik a hátad, ha bizsereg a fejtetőd, akkor a hallott hangos számodra mantrává válhat.

A leggyakoribb mantra az óm, (Aum) ami rezgésével biztosan meg tudja bizseregtetni a tested hanszerhez hasonló üregeit. (torok, mellkas, szájüreg, de a vicces az, hogy ennél sokkal többet is ...)

 

Szólj hozzá!

Címkék: india mantra mester beavatás

A bejegyzés trackback címe:

https://mantra.blog.hu/api/trackback/id/tr21637684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása